Turistično društvo Rakek –  | Rakek, Stražnik, Rakov Škocjan, Cerkniško jezero


26 aprila, 2011

Dogodki pred nami

Category: Event Calendar,Novice – Katarina – 15:15

V poletnem času se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov, kamor ste lepo vabljeni!

31. april in 1. maj – Prvomajska tržnica. Prisotnih bo veliko turističnih ponudnikov občin Bloke, Cerknica in Loška dolina z zanimivim kulturnim programom in srečelovom. Poleg prodaje izdelkov domače in umetnosti obrti ter ekoloških pridelkov in domačega peciva bo potekal tudi prikaz starih kmečkih opravil, čolnarjenja, ribolova, potekale bodo krajše vodene ture po Cerkniškem jezeru ter bogata kulinarična ponudba notranjski jedi. Predstavili se bodo tudi člani Čebelarskega društva Rakek, KD Rak Rakek, Ekološka kmetija Ileršič, Hotel Rakov Škocjan in TD Rakek.

7. maj – Vsi v čistilno akcijo!
Vsi prav lepo vabljeni na sprehod po naših prelepih krajih Rakek, Unec, Slivice in Ivanje Selo. Malo bomo pokramljali s sokrajani, pogledali okoli sebe in pobrali smeti. Prav prijetno bo!!!

15. maj – Bolšji sejem – Ker bomo še vsi polni čistilnega elana,  vas vabimo da pospravite tudi doma, in vse nepotrebne reči prinesete na Bolšji sejem ter si tako prislužite kakšen €.

4. junij – Kunaverjev pohod – Letos že 4. zapored, in spet bo luštno. Odhod iz železniške postaje, po poti že dva počitka na cilju pri hotelu Rakov Škocjan pa še topla malica in manjši sejem. Prav je, da vsi domačini poznamo Kunaverjevo pot in Rakov Škocjan, zato se vsaj enkrat na leto podajmo skupaj na to kratko pot – v družbi je lepše. :-) Da bo pohod čim lepši in zabavnejši vse zainteresirane vabimo, da se nam pridružite pri organizaciji. Pokličite na 041/363-411 ali na katarina@intihar.si

24. junij – Kresovanje – Tudi letos bomo na koncu Škocjanske poti zakurili kres. Zakaj? S prižiganjem kresov na hribih, čim bližje nebu, so namreč želeli soncu priskrbeti dobolj sonca in toplote, da bi lahko še naprej svetilo. Vsaka mitologija ima svojo različico, prav tako pa se med kulturami razlikuje tudi točen dan praznovanja, ki je nekje med 20. in 24. junijem, čeprav danes štejemo za začetek poletja oziroma poletni solsticij 21. junij.

Ni komentarjev »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment

XHTML ( You can use these tags): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .