Turistično društvo Rakek –  | Rakek, Stražnik, Rakov Škocjan, Cerkniško jezero


13 junija, 2014

Utrinki iz 7. Kunaverjevega pohoda

Category: Novice – Katarina – 12:24

Preteklo soboto so številni pohodniki zopet oživeli pot, po kateri je zelo pogosto hodil profesor in pedagog Pavel Kunaver s svojimi učenci. Okoli 350 pohodnikov se nas je zjutraj zbralo na železniški postaji Rakek, kjer smo si ogledali razstavo krasnih čipk, katere so izdelali članice Klekljarske sekcije KD Rak Rakek. Po tem so nas s sladkimi dobrotami pogostila dekleta in žene društva Klasje. Po kratkem kulturnem programu, spodbudnih besedah častnega gosta dr. Jurija Kunaverja ter pozdravu župana občine Cerknica Marka Ruparja pa smo se podali na pot.

Naklonjeno nam je bilo res lepo vreme in sredi dneva je bila temperatura že tako visoka, da sta bili senca in hlad v Škocjanskem gozdu še kako zaželeni.  Pri Malem naravnem mostu so nas tudi letos pričakali jamarji JD Rakek, ki so s svojim spuščanjem po vrvi iz mostu marsikoga pustili brez sape.

Pot smo nadaljevali po naravoslovni učni poti, ki nas je vodila skozi gozd ter ob potoku Rak ter nam odkrila še druge skrite zaklade tega parka.  Po nekoliko daljšemu pohodu smo se zopet vsi zbrali pri centru CŠOD, kjer smo planili na zelo okusno malico ter zopet prišli malo k sebi. Med zvoki glasbe smo se poskrili v senčko kjer smo si pretegnili noge in poklepetali med sabo, pri tem pa si privoščili še srečko ali dve, saj bo bile vse polne z nagradami.

Vročina nas ni predolgo zadržala in kljub še visokemu soncu smo se odpravili nazaj proti Rakeku. Nekateri so se odločili za malo drugačno pot in jo krenili še čez hrib Stražnik, kjer so bili nagrajeni z prelepim razgledom na Cerkniško jezero, Slivnico, Nanos in druge vrhove.

Odzivi pohodnikov so bili čudoviti! Potrudili se bomo, da bo tudi prihodnje leto vsaj tako ali pa še boljše. Upam, da se zopet vidimo 6.6.2015!

Pa še nekaj fotoutrinkov

Na pohodu se nam je pridružilo kar 35 članov Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, ki so na svoji spletni strani že objavili nekaj svojih vtisov in utrinkov iz tega pohoda. Oglejte si jih tukaj.

Iskreno hvala vsem, ki ste pomagali da je bil pohod uspešen in prijeten za vse. Hvala tudi sponzorjem, ki so nas podprli, da je bil pohod lažje izpeljan.

logo2  lentus-transparent  LOGO-Radio1-horiz-ved_dobre glasbe
 pav  logo  petric
 logo col 300 dpi -kr 07

 

Ni komentarjev »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment

XHTML ( You can use these tags): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .