Turistično društvo Rakek –  | Rakek, Stražnik, Rakov Škocjan, Cerkniško jezero


16 februarja, 2015

Zimski Kunaverjev pohod je odlično uspel

Category: Novice – Katarina – 09:50

Zimski Kunaverjev pohodZelo lepa vremenska napoved za soboto se je z vsakim dnem bolj kisala, kar pa ni ustavilo pohodnikov, ki so se udeležili drugega zimskega Kunaverjevega pohoda. Zbor na železniški postaji so pohodniki podkrepili s šilcem krepkega ter se podali na pot.

Čez Rakek proti Delskemu mostu in navkreber proti hribu Stražnik. Obljube za lep razgled se kljub najboljšim željam žal niso uresničile, zato se bo potrebno na ta hrib še kdaj povzpeti.  Je pa kot vedno pohodnike navdušil Rakov Škocjan in Mali naravni most, ki je v vsakem letnem času čudovit. Pot je vodila naprej proti domu Rak, kjer je pohodnike čakal topel čaj in kuhano vino ter kot se pa pustno soboto spodobi slastni krofi. Ko so se telesa segrela in noge odpočile pa se je druščina podala naprej oziroma nazaj po Kunaverjevi poti proti Rakeku. Kot sedaj že tradicionalno je bil še en postanek pohodnikov tudi na vikendu pri Oliverju, kjer pa tokrat ni dišalo po praženem krompirju ampak slastnemu golažu iz polhov. Tudi ta postanek in topla malica sta še kako pasala pohodnikom, saj je bil ravno čas kosila.

Drugi počitek in okrepčilo je pri pohodnikih pustilo lep zaključni vtis pohoda, ki je bil drugačen in tudi bolj naporen kot letni. Zato čestitke vsem, ki ste soboto kljub ne preveč lepemu vremenu preživeli v naravi ter s tem naredili dobro zase in za druge. Se vidimo tudi na poletnem 8. Kunaverjevem pohodu, ki bo letos 6. junija.

Foto utrinki iz pohoda.

Ni komentarjev »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment

XHTML ( You can use these tags): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .